Wednesday, December 30, 2009

Mandi manda @ Janda Baik tajaan KRAF

Baru baru ini (18-12-09) bersempena cuti sekolah aku dan keluarga telah pergi berkelah di Janda Baik, Pahang. Perjalanan dari rumah ke Genting Sempah hanya memakan masa 1 jam. Setelah ahli-ahli kelab (Kelab Rekreasi AFCA) yang lain tiba kami terus bergerak dari Mc Donald menuju ke destinasi dan tiba ke lokasi perkelahan 10 minit kemudian.

BBQ ayam....Peh !!!









Tuesday, December 8, 2009

Akaun Forex + EA (Robot)

Kepada yang ingin menceburi bidang forex aku ada tawaran istimewa kepada anda yang membuka akaun melalui link aku.
Apa tawaran nya ?
Tawarannya adalah ...aku akan memberikan beberapa EA (Expert Advisor aka Robot) kepada mereka yang buka akaun "Live" melalui link aku
dan
masukkan Affiliate Code : PBM di dalam borang pendaftaran.

Kalau ingin lihat statement terbaru Robot aku lihat sini Statement Akaun

Kalau nak masuk tengok dalam metatrader gunakan :

Login : 7010384
Password : joKEl347


Pejabat Instaforex kat Kuala Lumpur :

INSTAFX (M) SDN BHD,-869598
Level 40,Tower 2,
Petronas Twin Towers,
Kuala Lumpur City Centre
50088 Kuala Lumpur
Malaysia
+603 21684361
Fax: +603 21684627
Mobile:- 0163050072
Mobile:- 0192711461

Friday, December 4, 2009

KFC @ BTP !!!

Semalam (03-12-09) aku singgah kat 'medan' sebelum balik rumah. Aku berenti kat kedai runcit sebelah Pondok Polis tetiba isteri aku terkejut sambil menuding jarinya ke sebelah kanan aku...peh!! KFC bergerak sedang berniaga. Sebelum ni aku ada gak terserempak dengan KFC dan Pizza Hut Bergerak kat Bandar Country Homes, tak sangka pulak dorang ade masuk ke BTP. Agak-agaknya bile ada restoran KFC/Pizza HUT dibuka disini ?


KFC Meals-On-Wheels

Monday, November 23, 2009

Nitro Crash - boom-bang & speed test

Aku pergi ke Puteri Central Park untuk buat speed test . Aku berjaya mencatatkan kelajuan 47.7km sejam. Itu menggunakan setting 'rich' kalau aku pakai setting 'lean' mungkin akan bertambah kelajuan.

Tetapi tidak lama kemudian aku mengalami kemalangan yang amat teruk, lower arm kereta aku tercabut berserta tayar sekali (ada 'can' tukar part aloi). Kemalangan disebabkan oleh masalah disc brek (alasan je tu - tapi memang nak kene tukar dah tu) serta pemanduan berkelajuan tinggi (cewah !!)

Max speed : 0.0km

Max Speed : 47.7km



Front support plate bengkok kerana perlanggaran kuat

Maisarah Konsert Eratunas Graduation Day @ Duta palms Resorts

Anak aku yang bongsu iaitu Khairunnisa Maisarah terpanggil untuk menyertai konsert sempena penganugerahan sijil . Ini sempena tamat persekolahan bagi tadika umur 6 tahun. Acara di adakan di Duta Palms Resort yang terletak di Bandar Country Homes , kira-kira 5km dari Bandar Tasik Puteri. Acara bermula dari pukul 3pm dan berakhir pada pukul 6.30pm.

Thursday, November 19, 2009

Tiang Telefon


Semalam anak aku dengan excited nya 'inform' aku pagi2 lagi (6.30am) bagitau kat belakang rumah aku dah ade tiang telekom di pacak . Lepas ni boleh ler aku masuk talian telefon tetap kat rumah, pastu mohon sekali line streamyx.

Tarikh tiang di korek 16/11-09, tarikh tiang dipacak : 17-11-09.

Sekarang ni aku cuma tunggu dan lihat bila dorang nak pasang kabel die pulak.



Bile dah pasang kabel tu nanti...dengan pantasnya aku akan pergi apply line.

=============================================

Updated on 23/03/2010

Tiang telefon kini sudah di pasang, kini hanya menunggu panggilan telefon dari kontraktor TM telefon

Tuesday, November 10, 2009

Health in the City @ Hotel Gardens (Mid Valley)

Setiap tahun aku akan pergi ke siminar tentang kesihatan. Tahun ni seminar diadakan di The Gardens Hotel & Residences, Mid Valley . Seminar bermula dari pukul 10.00am dan berakhir pada pukul 5.30pm (mengikut jadual 4.30 = kelewatan 1 jam). Tapi tahun ni memang tahun yang bertuah buat aku dan isteri kerna kami berdua memenangi cabutan bertuah ..Alhamdulillah..


Rehat sebentar .


Aku dapat ler Vitamin, isteri aku dapat Ogawa Hand Massager

Taman Tasik Perdana

Sementara menunggu isteri aku exam ( 9.00am -5pm) aku bawak anak bongsu aku gi main kat Taman Tasik Perdana. Sebelum gi KL, aku dah standby Buggy aku dalam kete. So sambil2 anak aku main kat taman permainan, dapat gak lepas geram main kat sini.


Sebelum main makan dulu kat mini cafe




Thursday, October 29, 2009

Coming Soon on Blogspot - Nitro Buggy Speed Test

Oleh kerana aku nak tahu kelajuan nitro dengan menggunakan enjin VX18 aku akan mengadakan beberapa siri ujikaji . Kelajuan akan di ambil menggunakan alat GPS. Jadi aku kena carik satu tempat yang lurus, tak berangin untuk ujian ini.

Wednesday, October 28, 2009

New Toyz

Aku dah lama dah kenen kat RC ni..sebelum ni cuma main yg bateri jer...ni 1st time beli nitro. Sebelum ni pun dah mcm2 rc aku beli, kete, bot, heli, kapalterbang...tp nitro ni mmg idaman no. 1. Setelah survey beberapa kedai akhirnya...aku beli gak kete nih. Skang ni tgh sibuk browse youtube... .Rupa-rupanya nak main kete nitro ni bukannya main lenjan jer..ade beberapa prosedur kene ikut (kalau nak kete tahan lama). Org baru kawin pun kene ikut prosedur kalau nak 'tahan lama' ...wakakaka....!!!!



Enjin VX18

Tool sets

Semua dah ready...tinggal ilmu je belum cukup

Ni kotak dapat 'free' kat warehouse sale

Tuesday, October 20, 2009

Lokatoo di Garmin kan

Atas permintaan kawan aku yang baru membeli Proton Exora nyer. Aku pun cuba le hack gps unit die, setelah beberapa hari aku mencuba akhirnya aku berjaya juga meng'hack' gps unit tersebut.

Lokatoo - Garmin

Garmin dalam Lokatoo (Gambar Clear)

Beraya di Puncak Alam

Aku gi Open House abang ipar aku kat Puncak Alam. Gi sana guna GPS , Alhamdulillah takde masalah sesat jalan , yang dah pegi situ 2-3 kali pun boleh sesat lagi. Macam2 makanan ade tapi menu paling best = nasi berani . Tapi aku kat situ layan rambutan gading .....heheh !!

Tuan rumah berbaju Melayu warna biru.


Aksi pramugari dari kakak ipar.

Aksi 'standard' anak aku

Gambar selingan..hehe









Thursday, October 1, 2009

DIY - Hand Bidet

Oleh kerana paip untuk bersuci telah di gunapakai untuk sistem pemanas air, aku mengalami kesukaran untuk bersuci. Setelah berfikir secara mendalam (ayat power lagi) aku mendapat idea untuk melakukan pengubahsuaian keatas paip kemasukan air ke tandas duduk. Kini segala masalah telah dapat di atasi. Alhamdulillah !!!

T-Connector

Beli kat Hadiy (USJ 10)

Spray tangan beli kat Pastoral (USJ 19)

Gambar sebelum ubahsuai




Siap akhirnya



Tuesday, September 29, 2009

Astro 2 in 1

Sebelum ni susah sangat kalau nak tengok Astro , kalau nak tengok atas kene bawak decoder naik atas kalau nak tengok bawah kene bukak balik pasang kat bawah. Tetapi kini segala kepayahan telah berakhir..cewah..ayat power. Aku beli bende nih kat Jalan Pasar.

Masa mula2 pasang alat ni aku ada masalah pasal aku silap pasang port di belakang decoder. Aku gi balik kat kedai tu...membebel kat sana pastu tokey tu kasi baru punya + aku beli connector baru(SS). Kesilapan aku cuma kat sambungan di belakang decoder astro tu.




Pandangan hadapan decoder (IR Sensor)

Pandangan belakang decoder (port salah - TV AERIAL)

Ni port yang betol (TV/VCR)

Close-up

Belakang TV No. 2 (White Plastic Connector)

Pandangan belakang TV dengan SS connector (upgraded)

Pandangan TV. No. 2

=============================================
Updated on 22/01/2010




Close up sikit...


alamak gambar blur lak...(ni lokasi coupler yang betul).

Okey ...bile semua tu dah di pasang ...gi kat TV No. 2 pastu korang pilih le mana-mana channel yang korang nak tengok channel Astro ( aku letak kat channel 39, bersebelahan dengan channel AV1 dan Av2). Selepas dah pilih channel korang scan siaran sampai jumpa siaran Astro yang clear. Beres...!!!

=============================================

Updated on 23/01/2010

Di sini saya ada masukkan gambar dimana letaknya IR Sensor untuk model decoder Astro seperti tertera :


Gambar ini adalah ihsan dari saudara Harun Idris


=============================================

Updated on 28/08/2011

Salah satu kesalahan yang menyebabkan siaran di TV no. 2 tidak boleh dikendalikan. Pastikan kabel di cucuk di Injector IR Receiver .



=============================================

Updated on 12/04/2012



Barang ni pula untuk decoder Astro Beyond .

Pandangan hadapan

Pandangan belakang dekoder, kabel kuning, putih dan merah perlu di sambungkan ke belakang video modulator

Pandangan Belakang Video Modulator dan IR Sensor