Thursday, October 29, 2009

Coming Soon on Blogspot - Nitro Buggy Speed Test

Oleh kerana aku nak tahu kelajuan nitro dengan menggunakan enjin VX18 aku akan mengadakan beberapa siri ujikaji . Kelajuan akan di ambil menggunakan alat GPS. Jadi aku kena carik satu tempat yang lurus, tak berangin untuk ujian ini.

Wednesday, October 28, 2009

New Toyz

Aku dah lama dah kenen kat RC ni..sebelum ni cuma main yg bateri jer...ni 1st time beli nitro. Sebelum ni pun dah mcm2 rc aku beli, kete, bot, heli, kapalterbang...tp nitro ni mmg idaman no. 1. Setelah survey beberapa kedai akhirnya...aku beli gak kete nih. Skang ni tgh sibuk browse youtube... .Rupa-rupanya nak main kete nitro ni bukannya main lenjan jer..ade beberapa prosedur kene ikut (kalau nak kete tahan lama). Org baru kawin pun kene ikut prosedur kalau nak 'tahan lama' ...wakakaka....!!!!



Enjin VX18

Tool sets

Semua dah ready...tinggal ilmu je belum cukup

Ni kotak dapat 'free' kat warehouse sale

Tuesday, October 20, 2009

Lokatoo di Garmin kan

Atas permintaan kawan aku yang baru membeli Proton Exora nyer. Aku pun cuba le hack gps unit die, setelah beberapa hari aku mencuba akhirnya aku berjaya juga meng'hack' gps unit tersebut.

Lokatoo - Garmin

Garmin dalam Lokatoo (Gambar Clear)

Beraya di Puncak Alam

Aku gi Open House abang ipar aku kat Puncak Alam. Gi sana guna GPS , Alhamdulillah takde masalah sesat jalan , yang dah pegi situ 2-3 kali pun boleh sesat lagi. Macam2 makanan ade tapi menu paling best = nasi berani . Tapi aku kat situ layan rambutan gading .....heheh !!

Tuan rumah berbaju Melayu warna biru.


Aksi pramugari dari kakak ipar.

Aksi 'standard' anak aku

Gambar selingan..hehe









Thursday, October 1, 2009

DIY - Hand Bidet

Oleh kerana paip untuk bersuci telah di gunapakai untuk sistem pemanas air, aku mengalami kesukaran untuk bersuci. Setelah berfikir secara mendalam (ayat power lagi) aku mendapat idea untuk melakukan pengubahsuaian keatas paip kemasukan air ke tandas duduk. Kini segala masalah telah dapat di atasi. Alhamdulillah !!!

T-Connector

Beli kat Hadiy (USJ 10)

Spray tangan beli kat Pastoral (USJ 19)

Gambar sebelum ubahsuai




Siap akhirnya