Monday, May 25, 2009

Masjid Putrajaya


Pagi tadi aku kena hantar barang ke Putrajaya, berhenti seketika untuk mengaambil gambar keindahan Masjid Putrajaya.

Makan Satay @ Satay Hut

Semalam gi Kuala Selangor, pakcik isteri aku blanja makan satay kat Restoran Satay Hut kat pekan Kuala Selangor. Ok gak lah...tetapi kalau nak rasa satay yang sedap dan tebal datang lah ke Medan Tasik Puteri.

Dari kiri : Abang Rosman, Kak Mas, Makcik Senah, cucu dia, anak buah isteri aku, Faiz.


Isteri, anak aku, Maisarah, Mak Mertua, Pakcik Razak, anak die, Epet, Bapa Mertua.

Jalan2 @ Bandar Tasik Puteri

Ni video aku ambik dari sekolah anak aku sampai ke rumah.

video
Part 1


video
Part 2

Unser - Self Service Part 2

Aku punya air cond kereta Toyota Unser sejak beli tak pernah servis atau tambah gas. Oleh kerana nak gi jalan jauh ni ( Kuala Kangsar + Temerloh) aku rasa ada baiknya di servis. Sparepart dah beli tinggal nak buat operasi jer nih. So malam tu aku bertolak dari rumah aku ke Bandar Mahkota Cheras.


"drier" sedang di keluarkan.

Sini letaknya "drier" tu...nak mencarinya ajer dah makan 10 minit, untuk mengeluarkan "drier" bumper + kangararoo bar terpaksa dikeluarkan. Peh !!! . Apa lah agaknya dipikirkan oleh designer Toyota ni sampai kene masukkan "drier tu dlm bumper...menyusahkan aku jer. Dalam bonet depan tu banyak lagi ruang kosong kenapa ler letak kat dalam bumper ???.

Drier baru siap dipasang semula. Ni tengah nak pasang balik bumper.


Tu gambar aku tengah pasang bumper. Kalau bumper fiber takpe gak..ni bumper besi wooo...."berat mata memandang berat lagi bahu memikul".


Ini gambar Abang Razak kawan aku yang tolong repair air cond. Abang Razak ni memang mahir membaiki/servis apa saja jenis air cond , dari jenis air cond rumah kepada air cond komersial (hotel, restoran).Air cond kapal selam pun dia boleh servis (gurau jerk..hehe). Kapal selam ade ker air cond ? mesti ler ade ..kalau tak mahu mati kepanasan dalam tuh. Kepada sesiapa yang berminat nak mendapatkan perkhidmatan Abang Razak boleh ler menghubungi beliau di talian 017-3006678.

Iklan

Kita berehat sebentar untuk menyiarkan iklan.

Goji telah digunakan dalam Perubatan Tradisional oleh rakyat China selama lebih 5000 tahun.

Terdapat beberapa teks perubatan Cina purba yang menyanjung faedah kesihatan yang mengagumkan daripada buah Goji ini. Berikut adalah antara teks perubatan tersebut:

Ben Cao Hui Yan menyatakan: "Goji meningkatkan Qi atau daya kehidupan, menyokong darah, menyuburkan yin dan yang, membuang angin, merupakan herba yang sangat baik".

Produk Goji ada berbagai-bagai, tetapi produk goji yang aku nak syorkan adalah Goji Guarana.

Produk keluaran Health Builders


Kepada mereka yang telah berumahtangga, produk Goji Guarana ini merupakan satu kemestiaan. Cuba dulu baru tahu !!!.

Aku ada jual sample (Goji Guarana) untuk mereka yang ingin mencuba. Harga adalah RM10 untuk 3 sachet(tidak termasuk penghantaran).


GOji Guarana 20 sachet - RM69.(ahli rm55.10)


FAKTA PEMAKANAN GOJI OLEH DR. EARL MINDELL

Pakar Herba terkenal, Dr. Earl Mindell, R.Ph.,Ph.D., dikenali sedunia sebagai seorang Pakar Herba dan Ahli Farmasi berdaftar memberi 34 sebab mengapa mesti mengambil GOJI :-

  1. Goji memanjangkan usia, menghalang diri anda daripada tua sebelum masa menerusi tindakan anti-oksida yang tinggi.
  2. Goji meningkatkan tenaga dan kekuatan anda, terutamanya apabila melawan penyakit.
  3. Goji menjadikan anda rasa dan kelihatan muda. Goji merangsang rembesan HGH ( Hormon Pertumbuhan Manusia), ‘hormon remaja”
  4. Goji mengekalkan tekanan darah yang sihat.
  5. Goji mengurangkan risiko kanser
  6. Goji mengurangkan kolestrol
  7. Goji menormalkan gula dalam darah pada peringkat awal diabetes
  8. Goji meningkatkan fungsi seksual dan merawat masalah seksual
  9. Goji membantu mengurangkan berat badan
  10. Goji melegakan sakit kepala dan pening
  11. Goji melegakan insomnia dan tidur yang lebih nyenyak
  12. Goji mengekalkan kesihatan mata dan penglihatan anda
  13. Goji menguatkan jantung anda
  14. Goji menghalang peroksidaan lipid ( yang menyebabkan sakit jantung)
  15. Goji meningkatkan halangan penyakit
  16. Goji meningkatkan respon imunisasi (T-Cell, IL-2, IgA, IgG)
  17. Goji digunakan sebagai rawatan kanser
  18. Goji menempatkan semula dan membaik pulih DNA (menghalang mutasi yang menyebabkan kanser)
  19. Goji menghalang tumbesaran tumor
  20. Goji mengurangkan kesan toksik kemoterapi dan radiasi
  21. Goji membina darah yang kuat, meningkatkan produksi sel-sel darah merah, sel-sel darah putih dan platelet, dan rawatan penyakit tulang sum-sum)
  22. Goji meningkat limfosit
  23. Goji mengaktifkan enzim anti-radang
  24. Goji menyokong fungsi hati yang sihat
  25. Goji merawat simptom-simptom menapause
  26. Goji menghalang loya di peringkat awal mengandung
  27. Goji meningkatkan kesuburan
  28. Goji menguatkan otot dan tulang anda
  29. Goji menyokong fungsi buah pinggang
  30. Goji meningkatkan memori dan memulih ingatan
  31. Goji membantu batuk kering yang kronik
  32. Goji menghilangkan tekanan dan gelisah
  33. Goji meningkatkan keceriaan dan semangat anda
  34. Goji membantu sistem penghadaman
  • Goji Soya 30 sachet - Rm36 (ahli rm30)
  • GOji Guarana 20 sachet - RM69.(ahli rm55.10)
  • Goji Guarana Extra 15 sachet - RM95 (ahli RM76)

SIJIL-SIJIL PENGIKTIRAFAN
Sijil-sijil yang dikeluarkan kepada Syarikat Health Builder (M0 Sdn. Bhd.


Kepada yang berminat untuk mendapatkan Produk Health Builders boleh menghubungi saya di talian 016-2464180 atau email nak71@hotmail.com

Saturday, May 23, 2009

Spare Part Air Cond


Aku beli sparepart aircond . Murah beb !! . Aku tanya kat Toyota sparepart dealer harga untuk "drier" aje RM185, belum campur 'valve' lagi. Terima kasih untuk Abang 'Razak' dan teman sepejabat 'Zamzuri' aka ..... untuk info tersebut. Minggu ni nak buat "operasi" servis aircond lak...Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan sparepart aircond, saya sedia menghantar ke tempat anda (Lembah Klang). Sila hubungi saya di 016-2464180


"drier"


"valve"

Wednesday, May 20, 2009

Tuesday, May 19, 2009

Cari bende tersembunyi.

Aku nak servis air cond kete nih..tapi carik punya carik tak jumpa "receiver". Manalah receiver ni dok parking. Kepada pemunya kereta Toyota Unser...mungkin boleh tolong carikan..waakaka....




Amacam ade jumpa ???

Makan @ Cititel


Makan buffet bersama isteri dan friends (RYTA) di Cititel Mid Valley


Ni makanan pembuka selera..peh !!!

tu jer isteri aku makan....die tak makan byk pun ..makan aiskrim jer..(tak sihat)

Kambing panggang..100% daging tuh..takde tulang..nyam2..



Tu dia...kambing di atas besi panggang..


Makan satay jer..isk..isk...


Wow..udang...nak buat tomyam

Tiram mentah..huhu..nak menghilangkan rasa loya..makan ler jambu air.

happy nampak ...maklum ler dapat makanan favorite..aiakrim.

peh !!! bukan senang nak dapat makan ikan salmon...lemak berkrim gitu.


serius bebenor abang nih makan...cewah2..

Unser - Self Service

Hari tu gi kedai servis kete...tanya pasal nak repair gear stick yang dah longggar ni...siap bg no hp..sampai sudah takde feedback...oleh kerna dah tak tertahan rasa hati ni mendengar bunyi 'joystick' yg berbunyi bila kete aku bergerak...aku nekad buat sendri...bukan susah pun..malas jer...waakaka
video
Sebelum repair...longgar


Cover gear stick dah di buka...seterusnya aku buka semua skru...jeng2..

tgh carik ape ker bende yg berbunyi.....




tak gak jumpa...


haaaa...ni ler bende yg membuat onar kat kete aku...kondom die dah hilang rupanya...




nampak tak serbuk biru yg bertaburan ? siapa tak nampak......dia...




tu le lubang skru tadi...


habis barai gear compartment aku...


gi kedai beli sparepart....tu die "kondom" 2 bijik...sape2 yg pakai kete toyota..boleh ler gi kedai tu....cuma jual sparepart Toyota ajer...



contoh besi dan kondom ber'sekededukan'...

Alhamdulillah...siap !!!