Monday, May 25, 2015

Tapak Baru untuk tanaman


================================================================

 Dikemaskini pada 09/05/2015

Dah tak tahu mana lagi nak tanam pokok...takda cara lain dah...terpaksa korek pulak tanah sebelah kanan.





Tanah hitam dan tanah organik dicampur dengan ratio 2.1












































































































Plastik digunakan sebagai divider untuk elak rumput masuk ke tapak tanaman

Alhamdulillah..siap tapak baru

Nota :  RM1(Tanah hitam) dan RM2 (Tanah Organik) - Bkt Rahman Putra
RM2.5 Tanah Organik kebun orkid BTP


     

================================================================

  11/10/2014
Mana nak tanam pokok Mahkota Dewa..Nenas...Mulberry ???...kene korek jugak...
Pokok mangga V2 dah berbuah untuk kali pertama..
Khasiat pokok Mahkota Dewa
================================================================


 Dikemaskini pada 09/05/2015
pokok temu berbunga



Thursday, May 14, 2015

DIY - Gantung kipas siling + cable 14/05/2015

  Dikemaskini pada 14/05/2015

Nak drill dinding nak sangkut kipas tapi lain yang jadi
Tengah dril tetiba drill mati.....dah agak dah..

terpaksalah sambung...

Putty filla habis...mana sempat je tampal...



Sunday, May 3, 2015

DIY - Cuci Air Conditioner 03/05/15


Dah lama sangat tak servis indoor unit...sekarang ni pasang fan speed no 3 pun tak laju..kene gak top overhaul..
Receiver board pun dah tak nampak

dah lama sangat tak servis nih...

serupa baru beli
Dah servis...buka fan speed no 1 pun dah mengigil