Wednesday, July 29, 2009

Forex - Demo Account

Ni adalah EA/Expert Advisor(robot) yang aku sedang live test kat Metatrader Liteforex. Kalau test nih aku, aku akan run kat Live Account lak...



Thursday, July 23, 2009

Cara Melajukan Loading Di FireFox Anda

Aku jumpa setting ni kat : solehpolysas

Membuat loading lebih laju daripada biasa, hanya dengan 1 Klik..

Mungkin Add on FireFox ini sudah lama, dan juga sudah ramai yang ketahuinya. Tetapi jika anda belum ketahuinya, maka teruskanlah membaca. Disini aku nak kongsi satu Add-On FireFox yang memang diperlukan oleh kita semua. Ianya dapat melajukan loading web browser kita dengan kelajuan 2X lebih laju daripada biasa (standard).



Caranya cukup mudah, anda hanya perlu ikut langkah di bawah ini :

1. Download plugin ini di https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/327
2. Install plugin tersebut.
3. Restart Browser FireFox anda (tutup browser dan buka semula)
4. Pergi ke menu Tools dan pilih Tweak Network Setting
5. Klik butang POWER dan apply dan klik OK.

Amcam ? laju tak dari biasa ?

Friday, July 17, 2009

DIY - WiFi Booster

Aku kat rumah cuma guna perkhidmatan Jaring Flite WiFi Spot. Masalahnya signal kurang baik. Apalagi ?? kasi buat ler booster buatan sendri...



tu dia.. habis ler barang dapur bini aku jadi mangsa.


gambar jarak dekat


Nih option No. 2

Tapi masih tak leh 'challenge' tapis bini aku.


masalahnya mana satu nak target nih ?

to be continued....

Friday, July 3, 2009

Radio Control

Baru2 ni aku gi jalan2 kat Jalan Pasar . Singgah sebentar kat kedai jual barang mainan. Dah lama teringin nak beli salah satu dari mende ni tapi tak pasti yang mana ....dan bila...



Hantar anak ke asrama - SMTSKL

Anak aku duduk asrama tingkatan 4 di Sek Men Teknik Setapak.2 minggu sekali diakan balik ke rumah. Hari ahad aku akan hantar die balik asrama.



Masuk ke dalam dorm

DIY - Overclock PC

Aku beli motherboard + casing seken. Lepas dah siap pasang + install OS , pc ni lembap sesangat. Ini takbleh jadi !!! . Aku pun apa lagi kasi overclock pc tuh. Sekarang ni laju tak ingat...lebih laju dr P4 2.8Mhz aku.

Spesifikasi mobo : Asus P4T
Spesifikasi Processor : Intel Pentium 4 1400Ghz sc423, CPU FSB : 100Mhz, Voltage : 1.7v
Overclocking spec 3% : CPU Clock : 1442Ghz, CPU FSB : 103Mhz, Voltage : 1.8v
Overclocking spec 8% : CPU Clock : 1512Ghz, CPU FSB : 108Mhz, Voltage : 1.8v




Processor

Paparan Bios asal

Benchmark Report


Konfigurasi Bios (8%)

Report