Monday, April 25, 2011

Menunggang Basikal Guthrie 24-04-2011

Rancangan kali ini untuk sampai ke Exit 3505 (Bukit Subang) lebih kurang 30km tetapi aku dan isteri pergi lebih jauh....hingga ke Exit 3506 (Bukit Jelutong - Persiaran Gerbang Utama) kerana terjalak. Aku sampai di tol pertama Guthrie pada pukul 7.15am dan memulakan perjalanan tepat pukul 7.30am. Perjalanan pergi dan balik memakan masa 3.5 jam iaitu 1 setengah jam untuk pergi dan 2 jam untuk balik. Ini meungkin disebabkan perjalanan balik lebih banyak perjalanan mendaki bukit...penat beb. Bekalan yang aku bawa semasa menunggang adalah 3 biji pisang dan 2 keping power bar

mmg bagus power bar ni cuma rega je kureng bagus ...RM8 sekeping

alternatif kepada power bar...pisang

Tepat kul 11am sampai semula kat tempat permulaan...Jarak perjalanan : 42km...Puas !!!
berdekatan dgn tol pertama Guthrie...cantik !!!

jalan cadangan untuk aku gunakan selepas ni...

aku kacau ...die lari atas jalan motor...
Opocot...!!! ular sawa darah tuh...

Plaza Tol Bukit Jelutong

Kene patah balik sejauh...gulp !! 20km tuh...!!
 
Buat pusingan kat sini (Bukit Jelutong)
berjampiran Denai Alam

 
 
Papan tanda simpang dalam perjalanan pergi


Menunggang Basikal Guthrie 10-04-2011

Aku dan isteri mencuba laluan berbasikal yang baru - Lebuhraya Koridor Guthrie. Aku meletakkan kereta berhampiran dengan padang golf di Kundang dan melakui jalan baru iaitu Lebuhraya LATAR. Kami bergerak pada pukul 7.30am dan berakhir pada pukul 10.18am

jarak perjalanan : 35.24km
tempat aku letak kereta...selamba je...nasib baik takde lori lalu..

sarang burung tempua
perjalanan pulang
peh..lagi 18km...

aku buat u-turn kat sini....penat dah...

salah satu plaza tol kat Guthrie...tak ingat...

kelajuan meter dan gps hampir sama...
kena panjat lak...ades...laluan paling sukar si sini...
terpaksa lalu kat tanah merah...
Plaza tol masih dalam pembinaan
pejabat tol LATAR kat Kundang
ini surau kot...


Sambutan hari lahir Alisa dan Maisarah + Cukur Jambul + Marhaban Adeeb

Sambutan Harijadi diadakan di rumah mentuaku di Green Valley. Sambutan anakku Alisa dan Maisarah di satukan kerana tarikh yang berdekatan iaitu 6 dan 12hb..jimat beb..!! beli kek satu jer...hehe....Acara potong kek di lakukan selepas selesai majlis cukur jambul anak buah isteriku, Muhammad Adeeb






amboi..kalau dapat pegaang budak....ambik berkat ker...

mcm kenal je amp dan speaker tu...








kereta sapa le ni parking tepi jalan...






























































bakar bulu burung merpati nak goreng...nyam2

ni napa lak ni....