Friday, June 29, 2012

Jakarta , 9 -12 June 2012

Sekali lagi aku dan isteri bercuti ke Jakarta. Seperti biasa aku dan isteri akan plan perjalanan supaya tidak lewat sampai ke LCCT. Biasanya kami akan tetapkan 6 jam waktu perjalanan. Dari rumah mentua aku naik bas kul 3.40pm sampai Komuter Rawang kul 4.15pm dan tren baru je lepas. Jadi kene le tunggu hingga tren lain datang,  pastu tren sampai dan kami bertolak ke KL Sentral kul 5.05pm dan sampai di KL Sentral kul 5.57pm. Aku menaiki bas kul 6.50pm untuk ke LCCT.  Pukul 7.02pm bas bergerak dan sampai di LCCT pukul 8.14pm. So aku dan isteri berjalan sekitar LCCT ...menjamu selera di food court sementara menunggu flight kul 11.30pm. Aku sampai di Terminal 3, Soekarno Hatta Airport kul 2 pagi (waktu Malaysia). Aku tidur je kat airport tu sementara menunggu pagi. Ada la 3 jam aku tidur kat airport pastu terjaga dek kerana cuaca waktu pagi yang sejuk di Jakarta. Pastu aku naik bas Damri ke Terminal 1. Lepak lagi. Aku tanya kat Supervisor bas Damri kul bape bas datang ..die kata kul 8 (waktu indon) skang kul 6 (waktu Malaysia) ... peh !! ada lagi 3 jam. So aku gi carik makan...jumpa Restoran A&W. Beli ayam siap ada nasi sebungkus. bijak2.... aku memang perut nasi.


Add caption





IDR47 ribu = RM15.70 murah tu...

dah penat berjalan lapar...apalagi cari nasi le...

Dekat pukul 3pm WM baru boleh check-in...mandi2 pastu terus keluar semula

Nak tunggu Check-in lambat lagi baru kul 10.pg (WM)...jalan2 pastu penat sgt tido je kat restoran nih.

Tengok jam baru kul 6.34 am WM (5.34 WI). Belasah dulu A&W, ada nasi....panas sikit perut.

Masa : 4:18am WM (WM = Waktu Malaysia) , Lokasi : Lapangan terbang Soekarno Hatta

dalam flight ke Jakarta

Wednesday, June 20, 2012

BBQ KRAF 2012 - Janda Baik

Seperti tahun2 terdahulu dan seperti biasa, KRAF akan mengadakan jamuan makan dan tidak lain dan tidak bukan BBQ...yeah !!...menu wajib seperti biasa : kambing diikuti oleh menu lain seperti kepak ayam, udang dan seangkatan dengannya. Tahun ini acara BBQ diadakan di tempat yang sama untuk tahun 2009 iaitu di Kampung Janda Baik, Pahang.



menu wajib, kepak ayam dan kambing




cekodok panas...favorit. Hidayat ambik berkat..hehe


menu baru, kek pisang BBQ


Lagi menu baru, Popiah BBQ



New Toy (lagi) - MTB

Hajat untuk upgrade (beli)  basikal MTB aku tercapai sudah. Alhamdulillah.

Sebelum aku beli , banyak gak kedai aku survey kedai sebelum aku beli . Akhirnya aku basikal ni kat Setapak. Apabila aku tanya harga dan komponen basikal ni aku tak teragak2 terus letak deposit hinggakan isteri aku rasa macam tak percaya kerana selalunya aku ni banyak "songeh" bila membeli barang.

Setakat ini aku memang berpuas hati dengan basikal ni. Apa tidaknya ...dengan jumlah 30 kelajuan ( 3 x 100) takan tak puas hati lagi kan. Jika nak di bandingkan dengan basikal terdahulu memang puas hati sangat, terutamanya ketika menukar gear, sangat lancar dan tidak bising.


aksesori terbaru - gel padded glove
















================================================================
                                                      Dikemaskini pada 14/05/2015

                                      Beli barang baru sebab nak mulakan kembali aktiviti berbasikal
   

   
 Beli Stoking(RM16) dan Glove (RM30)






Glove (RM27.71selepas diskaun 10%)

Helmet (RM120) JW Cyclist

ni aku tak pasti untuk apa..
 Semua barangan tidak termasuk GST....


================================================================
                                                      Dikemaskini pada 20/05/2015

RM30 Velocity Cyclist, KWC...bye2 skull..

RM50 Petaling Street