Monday, January 24, 2011

Hobi baru - MTB

http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer/mountain-bikeSejak kebelakangan ini aku dan isteri sering kepenatan. Ade satu hari tu aku dan isteri berpakat untuk berjoging dari rumah aku ke Medan ( Pusat perniagaan BTP). Aku dan isteri mengambil masa selama 1 jam untuk sampai ke destinasi (berpeluh beb...). Sampai je kat Medan terus gi kedai 'biasa' pekene roti canai. Dah makan (berat perut) malas lak nak patah balik, nasib baik aku dah siap2 spare kunci motor ...apalagi gi rumah mak mentua ambik motor balik rumah. Sampai rumah terus buat plan kene beli basikal. Kedai pertama aku tuju kat Wangsa Melawati tapi tak jumpa model berkenan, pastu aku terus pergi satu lagi kedai di Melawati iaitu Bicycle World. Lama gak aku kat kedai tu survey mcm2 model dan harga. Akhirnya aku berkenan kat satu model ni. Terus je beli, tak pikir2 lagi dah.

dikemaskini pada 10/05/2011

Pocket pump kat kedai ABC RM28

pedal magnesium MG-1 RM98 kat kedai ABC
----------------------------------------------------------------------------------

dikemaskini pada 13/03/2011

cangkuk utk gantung basikal
da bomb seat post baru untuk menampung ketinggian aku

Lampu untuk kegunnaan berbasikal waktu malam, memang terang

 
 

safety first


----------------------------------------------------------------------------------

swing arm protector

bracket botol air

bende wajib ada...botol air

(dikemaskini :190211 - Dah pasang tp tak best )
lampu untuk kegunaan waktu malam....


Pam penting ada, periksa tekanan angin sebelum memulakan perjalanan
Loceng ...saje pasang ( dapat free)
 Beli barang2 aksesori lak..
----------------------------------------------------------------------------------
Pandangan Atas - Handle bar


Shimano V brake dgn gear 21 kelajuan


Gear Shimano Touney

Rangka di buat dari aloi


brek cakera depan + double wall rim


Brek cakera belakang
Brek cakera depan
Tengah merasmikan basikal baru...

4 comments:

Mohd Zamri Abdullah said...

wow...sungguh hebat hobi baru saudara azmi ni...semoga layak ke LTDL 2012.

Azmi said...

wakaka....

cham said...

kayuh..jgan x kayuh....

fadzil said...

tak lama lagi LTDL 2011 nak sampai selangor so, jangan lupa tunggu tepi jalan nanti boleh lah join sekali hehe..